Nieuws

08-10-2018

Feestelijk en geslaagd jubileumconcert

Op zaterdagavond 6 oktober jl. vond onder leiding van dirigent Ronald Brons het 50-jarig jubileumconcert plaats van het Dierens Mannenkoor in de Ontmoetingskerk in Dieren.

Het Dierens Mannenkoor, opgericht op 30 september 1968, bracht met een keuze uit haar geliefde werken van de afgelopen vijftig jaar een eervol en feestelijk concert. Mede-oprichter van het koor, Gerard Gerritsen, zong een prachtige solo bij het lied die Zwölf Räuber. Bart van der Pol, Cees Peeters, Martin Pelgrim en Theo Maresch zongen op voortreffelijke wijze de solopartij bij het lied No man is an Island. Vijf hoornisten van muziekvereniging Eendracht uit Eerbeek begeleidde op gepaste wijze het mooie Nachtgesang im Walde van Fr. Schubert.

Het concert werd muzikaal verrijkt door de medewerking van sopraan Marina Besselink, zij vertolkte onder meer met haar mooie stem één van de meest beroemde sopraan aria’s: ‘Casta Diva’ uit Bellini’s opera ‘Norma’, het lieve liefdesliedje "Appels op de Tafelsprei" van Toon Hermans, alsook enkele solo's in koorwerken. De pianobegeleiding van deze avond was in handen van vaste pianiste Ingrid de Vries, waarbij ook violiste Allette Schellevis verschillende koorwerken begeleidde.  

 

Jubileumreceptie

Ten gunste van haar 50-jarig jubileum vierde het DMK haar jubileumreceptie op zondag 30 september jl.

Vele genodigden gaven gehoor aan de uitnodiging. Speciaal voor het jubileum is er een prachtige fotocollage en een video samengesteld, die tijdens de receptie tentoongesteld werd. Na de receptie konden de koorleden en hun partners genieten van een heerlijk buffet!

Complimenten aan allen die dit jubileum tot een groot succes hebben gemaakt!

 

 

 

08-10-2018

Koninklijke Erepenning voor het Dierens Mannenkoor

Het Dierens Mannenkoor heeft zaterdag 6 oktober jl. zijn 50-jarig jubileum gevierd met een feestelijk concert in de Dierense Ontmoetingskerk. Burgemeester Carol van Eert van de gemeente Rheden overhandigde daarbij aan voorzitter Adri Schellevis, de Koninklijke Erepenning.

 

Het koor zong tijdens het concert geliefde werken uit de afgelopen vijftig jaar. Het ontstaan van het koor was vijftig jaar geleden een gevolg van de modernisering van de liturgie in de Dierense katholieke kerk, waardoor een aantal zangers op straat kwam te staan.

Drie mannen richtten het Dierens Mannenkoor op, Gerard en Frans Gerritsen en Gerard Wichman(†). Gerard en Frans Gerritsen ontvingen zaterdag uit handen van voorzitter Schellevis vanwege vijftigjarig lidmaatschap een gouden medaille. Deze medaille was er ook voor Herman Gerritsen, Ad Eijkhoudt en Siem van Sluijs, die niet tot de oprichters behoren, maar wel vijftig jaar lid zijn. Aan het concert werd verder meegewerkt door de sopraan Marina Besselink, pianiste Ingrid de Vries en violiste Allette Schellevis en 5 hoornisten van muziekvereniging Eendracht uit Eerbeek. Het koor stond onder leiding van dirigent Ronald Brons.